Ensam julgran söker klappar

2 december 2023

Runötipset

Sprid julglädje till dom som behöver det mest! En av årets alla höjdpunkter närmar sig! Det är dags att samla in julklappar till barn i kommunen som behöver lite extra julglädje.  

Hjälp oss genom att ge ett behövande barn eller ungdom en gåva. I vår lobby finns en julgran där vi mellan den 23 november och 15 december samlar in klappar som ska sprida glädje till jul. Vi har öppet alla vardagar mellan 08:00 – 21:00, vissa fredagar stänger vi tidigare. Vill du titta förbi någon annan tid, hör av dig, vi är säkert på plats.

En längtan efter en stämningsfull jul

Tillsammans med Berga Second hand, Svenska Kyrkan i Österåker & Majblomman Österåker sprider vi julglädje till så många vi bara kan.

Besök vår lobby och placera din gåva under granen mellan den 23 november och 15 december. Vi bjuder på kaffe och pepparkakor under ditt besök.

Klapparna delas ut strax innan jul tillsammans med matpåsar, där även ICA Skånsta bidrar, till de familjer som Majblomman redan har kontakt med. En fantastisk kväll för dom som mest av allt längtar efter en fin jul.

Gör så här
  • Köp en gåva för omkring 250 kr
  • Slå in och märk vilken ålder klappen passar till
  • Besök vår lobby och lämna klappen under granen
  • Vi bjuder på en kopp kaffe och pepparkakor
  • Mys en stund hos oss, titta på lite konst eller boka ett bord i restaurangen

Du gör skillnad

En värdefull gåva

Familjerna vi tillsammans stödjer har barn i olika åldrar. Allt från riktigt små barn till de många äldre tonårsbarnen som sällan får helt nya saker eller chans att köpa något de verkligen önskar sig.

Köp en gåva till ett värde av omkring 250 kr, det kan vara en leksaksbil, biocheck eller kanske ett presentkort i en sportaffär, välj själv, du vet säkert vad barn i alla åldrar blir glada för.

Om majblomman & barnfattigdom

Så här kan du hjälpa

Lämna din gåva under granen

Lämna din inslagna klapp under granen som står i Runö Möten & Events lobby. Märk paketet med vilken ålder och kanske även kön den passar till. Passa samtidigt på att ta en skön paus i vardagen. Boka ett bord i restaurangen, mys med en kopp kaffe i vår lobby eller kika runt bland konstverk och tomtar.

Välkommen alla vardagar mellan 08:00 – 21:00.

Hitta hit

Ensam julgran söker klappar

Vad händer sen?

Sedan 2018 har vi samlat in klappar i samarbete med Svenska Kyrkan i Österåker, Berga Second Hand och Majblomman i Österåker. De har kontakt med ett stort antal familjer med både små och stora barn som behöver stöd inför julen. Strax innan jul kommer familjerna i vårt närområde få en påse med mat och klappar till sina barn, ett inslag som gör stor skillnad och skänker julglädje till de som behöver den mest.

Till Svenska kyrkan i Österåker

sponsor

Årets julgran

Åkersberga växtförsäljning sponsrar oss även i år med en julgran. En vacker men ensam julgran som söker klappar. Åkersberga växtförsäljning är en av våra samarbetspartners som är med och stöttar barnen i vår kommun som behöver lite extra till jul.

Åkersberga Växtförsäljning

dela med dig

Berga Second Hand

Har du fina, begagnade leksaker du gärna skänker vidare? Lämna dem oinslagna till Berga Second Hand så kommer även dem att glädja barn i jul.

Berga Second Hand

Aktuellt hos oss