Björn Wessman – En unik konstutställning

9 april 2024

Nyheter

Fram till den 17 maj hänger Björn Wessman magnifika utställning i vårt Café. Wessman är en av våra mest kända samtida landskapsmålare med kraftfulla, färgmättade landskap, vilka har en omisskännelig Wessmansk prägel. Naturen är den eviga inspirationskällan i ett måleri som ofta landar mellan konkret och abstrakt.

Björn Wessman är examinerad på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, han har även en bakgrund som litteraturvetare och givit ut ett flertal böcker. Hans verk finns idag i alla stora svenska museisamlingar. Han är representerad vid bl. a. Kungliga Slottet i Stockholm, Moderna Museet i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Bildmuseet i Umeå och Norrköpings konstmuseum.

Välkommen att uppleva konsten på egen hand, slå en signal på 08- 555 380 00 för aktuella öppettider.

Konstjubileum 8 april

Björn Wessman öppnade den 100:e utställningen

Under Björn Wessmans vernissage firade vi även att det är den 100:e utställningen i ordningen sedan 2009. Att konsten ska vara närvarande och lättillgänglig har alltid varit vårt syfte och under åren har många duktiga svenska konstnärer visat sin konst i vårt Café.

Robert Ekstrand, verksamhetschef, pratade om tanken med konsten och vad den betyder för oss som möter den. Jubileumskvällen blev en fin kväll där Björn Wessman delade med sig av sitt konstnärliga universum, pratade om historierna bakom varje penseldrag och färgval.

Fram till den 17 maj finns de färgstarka verken att beskåda under din vistelse hos oss. Varmt välkommen hit!

Privat konstvisning

Möt konsten hos oss

Att dras med i historien och tillsammans titta på konsten som pryder vår hotell- och konferensanläggning är alltid en fantastisk upplevelse. Vi håller i privata visningar för er som vill guidas runt i pausen.

Just nu pågår den 100:e utställningen och utöver Björn Wessmans verk hänger här konst från början av 1900-talet samt verk inköpta från våra konstutställningar som gästat oss under åren. Här pryder konsten även utomhusmiljön och skulpturer kan dyka upp när du minst anar det. Vi gör vi konsten tillgänglig för alla och håller gärna i konstvisningar för de grupper som besöker oss. Missa inte det!

Boka en konstvisning