Minska matsvinnet med oss!

3 maj 2023

Nyheter

Många bäckar små… I samarbete med Too Good To Go minskar vi matsvinnet ytterligare. Efter att ha varit igång i en månad är mer än 100 måltider räddade så här långt!

Nummer 12 av de Globala målen handlar om hållbar konsumtion och produktion. Nummer 12 är också ett av våra utvalda mål vi fokuserar extra mycket på. Köket arbetar ständigt med att minska matsvinnet på bästa sätt och Too Good To Gos tjänst är ett uppskattat initiativ av såväl kunder som personal.

VegobiffarTooGoodToGo grön

Miljö & Hållbarhet

Vi växlar upp

Arbetet med att ständigt minska mängden matavfall siter i ryggraden hos oss. Och det avfall som ändå blir omhändertas och görs om till biogas. Trots att vi arbetar medvetet är det nästintill oundvikligt att inte få mat över. Mat som egentligen är för bra för att hamna i matkvarnen men inte får sparas.

Genom appen Too Good To Go får vi ytterligare en möjlighet att rädda den maten. När lunchen är över och våra gäster är mätta och belåtna säljer vi lunchmaten till ett subventionerat pris via appen Too Good To Go. Appen gör det möjligt för oss att enkelt och smidigt nå ut till andra “maträddare” i vårt närområde. Användare av appen får god mat till ett kanonpris, vi som företag når nya kunder och undviker onödiga kostnader och planeten har mindre matsvinn att hantera – en win-win-win helt enkelt.

Mer om appen

Aktuellt hos oss