En kväll i köket

25 januari 2024

Nyheter

Bakom kulisserna

Häng med runt på vår anläggning och träffa oss som arbetar på Runö Möten & Events. Här en inblick i vår kock Niklas arbete, en nära på vanlig kväll på jobbet.

Ofta hittar man Niklas i det stora köket där det lagas frukost, lunch och middag till omkring 300 personer varje dag. Men framåt kvällen älskar han att ta med sig en mindre grupp till vårt Matstudion där han leder dom genom skapandet av en trerätters festmiddag.

Bakom kulisserna

Kreativt skapande

När en mindre grupp vill lära känna varandra, är nyfikna på att lära nytt och älskar god mat. Då rekommenderar vi alltid en aktivitet i vår Matstudio. – Det här är en mycket uppskattad aktivitet där man under fyra timmar minglar och skapar tillsammans under avslappnade former, berättar Niklas.

FondantMatlagningsaktivitet (02)

Bakom kulisserna

Dela matlagningen med varandra

Innan gästerna dyker upp har menyn tagits fram och låt oss för en stund drömma oss bort… Hur låter detta som exempel?
Förrätt: Hemgjord ravioli fylld med parmesan, rosmarin & svartkål i skummig karl-johansås med sojabönor
Varmrätt: Örtstekt lamm med krämig salviapolenta med peccorino, hackade pistagenötter & sydfransk grönsaksragu
Dessert : Varm chokladfondant med lättvispad grädde, chokladcrust, färska bär & citrontimjansorbet

Menyn kan vara exakt vad som skapas under en kväll tillsammans. Varje grupp fokuserar på var sin rätt, samtidigt som en grupp gör en festlig dukning i matsalen. Precis intill köket ligger matsalen där ni minglar och äter er middag helt avskilt. Är ni en grupp som älskar att mäta er mot varandra? Då har vi flera samarbetspartners som kan rigga en rafflande tävling åt er, kanske vill ni veta vem som lagar den bästa burgaren?

Erbjudandet Mingel & Matlagning i Matstudion

Aktuellt hos oss