Bakom kulisserna – Bioteknik även när vi städar

11 april 2024

Miljö, Nyheter

Rent & Fräscht! Såklart något vi alla förväntar oss. Men hur ofta funderar du på hur det blir rent?

Vi är Svanen-certifierade och har i många år använt oss torra städmetoder och produkter som är snälla mot miljön. Nu har vi hittat en bioteknologisk produkt som vi är så nöjda med!

Miljö

Proffsen bakom kulisserna

Häng med Jenny när hon gör fint med bakterier på flaska. Det är helt fantastiskt hur bra det fungerar, berättar Jenny lyriskt. Mikroorganismerna bryter ner fett och smuts och fortsätter dessutom att arbeta även när vi lämnat platsen för att fejja vidare någon annanstans. Att vi dessutom slipper andas in kem är otroligt värdefullt för oss som dagligen arbetar med produkterna.

Vi adderar lite av vätskan med mikroorganismer, bakterier, på en trasa, som lämnar ytan väldoftande och med en glans vi inte lyckats åstadkomma tidigare, utan att vi gnuggat, torkat och fejjat långt mycket mer. I flaskan finns det flera olika sorters bakterier som alla är bra på att ta hand om olika typer av smuts. Tänk ett hörn i duschen som exempel, nu städar vi som vanligt och för varje gång vi varit där adderar vi nya hungriga bakterier som fortsätter jobba på. Resultatet förbättras ständigt och vår personal blir bara mer och mer imponerade av produkterna.

Mer om vårt miljöarbete

Varför bioteknisk rengöring?

För oss är det viktigt att ha ögonen öppna för att hitta nya sätt att arbeta mer hållbart. Anna som har introducerat dessa städprodukter hos oss, berättar att det fina med bioteknologiska produkter är att det är naturens egna lösning som används. Produkterna har utvecklats och förfinats efter 30 års forskning och utveckling. De är såklart noggrant testade och kvalitetssäkrade.

Det är tack vare mikroorganismerna vi har i fettavskiljaren, soprummet och i frånluftsventilationen i köket som vi fått upp ögonen på hur väl biotekniken fungerar. Självklart är det jätteroligt att arbeta med nya produkter som är framtagna för att passa bättre in i den värld vi lever i idag. Den där vi behöver tänka extra mycket på vilket avtryck vi gör. När produkterna dessutom gör ett bättre jobb, då är det lätt att välja rätt.

Miljö

Fördelarna med mikroorganismer

De bryter ner fettet
Rengör och tar bort oönskad doft
Djup- och långtidsverkande
Avlägsnar tvål- och kalkrester plus att det förhindrar kalkuppbyggnad
Skonsam och användarvänlig
Högkoncentrerad, ger minskad förbrukning av plast och färre transporter

Städprodukterna bidrar till ökad biologisk nedbrytbarhet, minskad akvatisk toxicitet och systemisk toxicitet.

Men visst, det finns en nackdel. Lämnar man för många mikroorganismer på ett ställe blir det trångt, de blir lata och slutar jobba. Så det gäller att lära sig hur man gör.

Mer om tekniken

Miljö

Kunskap tar oss framåt

Personalen på Runö Möten & Events ser förstås till att ständigt hänga med och utbilda sig. Våra certifieringar håller koll på att vi gör rätt saker och personalen genomgår utbildningar löpande. Exempelvis genomför alla Svenska Mötens hållbarhetsutbildning. En kurs som tar upp det mest väsentliga i hållbarhetens tre dimensioner. Ger kunskap om planetens hållbara gränser, diskrimineringslagen, de Globala målen, Parisavtalet samt vad miljömärkningarna innebär och vad som krävs för att nå upp till dem.

Aktuellt hos oss