Crème Brûlée

24 januari 2025

Runötipset

En njutbar wow-faktor till nästa middagsbjudning. Testa vår ljuvliga Crème Brûlée.

En Crème Brûlée ser både elegant och lyxig ut, så med denna imponerar du direkt på dina vänner med både utseende och smak. Den spröda karamelliserade ytan och den lena, krämiga fyllningen gör att det känns som en riktig festmåltid. Laga och njut!

Crème Brûlée

Gör så här:

1. Förbered ugn och form:
Sätt ugnen på 150°C. Ställ fyra ugnssäkra portionsformar i en djup ugnsform.

2. Koka upp grädden:
Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i grädden. Värm tills det nästan kokar, ta sedan bort från värmen och låt stå i 10 minuter.

3. Vispa ägg och socker:
Vispa äggulor och strösocker luftigt i en bunke.

4. Blanda:
Ta bort vaniljstången från grädden. Häll grädden långsamt i äggblandningen under konstant vispning.

5. Fyll formarna:
Fördela smeten jämnt i formarna. Häll kokande vatten i ugnsformen så att det når halvvägs upp på formarnas kanter.

6. Grädda:
Baka i ugnen i 35–40 minuter, tills smeten har stelnat men fortfarande är lite dallrig i mitten. Ta ut och låt svalna helt, kyl sedan i minst 2 timmar.

7. Karamellisera:
Strö ett tunt lager rörsocker över varje portion. Bränn av med en brännare tills sockret smälter och blir gyllenbrunt. Låt stå i någon minut så att ytan stelnar.

Nu är det bara att njuta!

Ingredienser till 6 portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång (eller 1 tsk vaniljpulver)
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • Rörsocker eller strösocker för karamellisering

Nyheter

Nytt i presentbutiken

Den populära crème brûléen serveras hos oss i portionsformar som just nu säljs i vår lilla butik i lobbyn. Välkommen in nästa gång du besöker oss!