Att planera en mässa

25 januari 2023

Nyheter

Bakom kulisserna

Häng med runt på vår anläggning och träffa oss som arbetar på Runö Möten & Events. Här en inblick i vår tekniker Tomas arbete en helt vanlig dag på jobbet.

Förutom att ha full koll på tekniken kring alla möten, konferenser och andra evenemang här hos oss så får vår tekniker Tomas även fundera ut smarta lösningar när vi ska på mässa. Det ska kännas, det ska synas, det ska locka!

Bakom kulisserna

”In the makeing” – som vi säger

Våra kockar provlagar smårätter, säljavdelningen stöter och blöter, inhämtar inspiration och testar idéer och vår tekniker bygger, konstruerar, testar ljud och ljus. Här pågår helt enkelt monterplanering in i minsta detalj. Allt för att hitta den rätta känslan så att vi på kommande mässa ska kunna presentera allt vi har att erbjuda.

– Det är så roligt att samarbeta över avdelningsgränserna och göra det här tillsammans med alla kollegor, säger vår marknadskoordinator Sofi som är den som håller ihop all kommunikation utåt kring allt det som vi på Runö Möten & Events har att erbjuda.

Tomas Riggar 2Planering

Bakom kulisserna

Förproduktion – lyxen att testrigga en monter

Bakom scenen i vår stora eventhall Runöhallen växer en mässmonter fram med hjälp av vår tekniker Tomas och hans kreativa lösningar. Ytan fanns, inredningen fanns, idéerna och lösningarna fanns, så varför inte provbygga? Startskottet var ett inledande inspirationsmöte där monterstorlek, hallplacering och övriga förutsättningar spikades, och sedan dess har det arbetats flitigt. Här mäts, konstrueras, byggs, möbleras och dekoreras vår testmonter, för att vi ska få till det precis som vi vill ha det, innan vi intar mässgolvet i Kista och bygger på nytt.

Och det verkar helt klart lovande! Olika idéer och lösningar har resulterat i det vi ville få till. Och när framstegen i monterbygget visades upp för oss andra så ljudsatte Tomas Runöhallen med ett brus av människoröster! Han tänker på allt vår tekniker!

– Vi älskar den här skapandeprocessen! Med inramning av dekor, ljud, ljus och bild så skapar vi en upplevelse och ett minnesvärt event, säger Tomas
– Och vi längtar till mässan då vi får dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter och visa vad vi har att erbjuda för att lyfta olika arrangemang, säger projektledare Maria

Monternygge 2Tomas Riggar 1

Bakom kulisserna

Återbruk och möjligheter

På Runö Möten & Events arbetar vi varje dag aktivt med miljöfrågor. Och självklart så tar vi med oss miljötänket in i arbetet med mässförberedelserna också.

I det dagliga arbetet handlar miljöarbetet om allt från inköp och avfallshantering till förnybar el från vår egen solcellsanläggning. I mässtider tänker vi återbruk!

Att återanvända material om och om igen är en viktig del i allt hållbarhetsarbete. Och för oss innebär det att interiören i vår mässmonter består av möbler, textilier och teknik som liksom stått och väntat på oss i kulisserna. Tomas har letat, byggt och förfinat och det blir så bra!

Välkommen ut på en titt den 22-23 februari på mässan Möten & Event i Kista.

Aktuellt hos oss