Nya matkassar i appen

22 januari 2024

Nyheter

Sättet att minska matsvinnet genom att sälja överbliven mat till ett subventionerat pris är en succé. Vi har många maträddare i vårt närområde vilket gör att vi nu ökat utbudet av kassar med en frukostkasse.

Globala målen

Nummer 12 av de Globala målen handlar om hållbar konsumtion och produktion. Mål nummer 12 är också ett av våra utvalda mål vi fokuserar extra mycket på. Köket arbetar ständigt med att minska matsvinnet på bästa sätt och appen Too Good To Go är ett mycket uppskattat initiativ av våra kunder. Just nu erbjuder vi frukost- lunch- och fikakassar för avhämtning.

FrukostfrallorTooGoodToGo grön

Miljö & Hållbarhet

Med gemensam kraft minskar vi matsvinnet

Arbetet med att ständigt minska mängden matavfall siter i ryggraden hos oss. Och det avfall som ändå blir omhändertas och görs om till biogas. Trots att vi arbetar medvetet är det nästintill oundvikligt att inte få mat över. Mat som egentligen är för bra för att hamna i matkvarnen men inte får sparas.

Genom appen Too Good To Go får vi ytterligare en möjlighet att rädda den maten. När frukosten, lunchen och fikapausen är över och våra gäster är mätta och belåtna säljer vi maten till ett subventionerat pris via appen Too Good To Go. Appen gör det möjligt för oss att enkelt och smidigt nå ut till andra “maträddare” i vårt närområde. Användare av appen får god mat till ett kanonpris, vi som företag når nya kunder och undviker onödiga kostnader och planeten har mindre matsvinn att hantera – en win-win-win helt enkelt.

Mer om appen

Aktuellt hos oss