Storstädning

6 december 2023

Miljö, Nyheter

Vad händer egentligen bakom kulisserna?

Många utrymmen på en hotell- och konferensanläggning kräver sin tillsyn och rengöring även om gästen inte upplever skillnaden. På flera platser väljer vi att använda biologisk rengöring för att slippa nyttja kemikalier, ozon och onödiga mängder av elektricitet och vatten.

Probiotisk rengörning (22)Probiotisk Rengorning 18 Alt

MILJÖ

Probiotisk rengöring

Här saneras utrymmet vid fettavskiljaren med probiotisk rengöring. Det betyder att rengöringsmedlet består av en levande bakteriekultur – inga gifter över huvud taget. Kvar blir en skyddande biofilm som hindrar återkolonisering för andra bakterier.

Läs mer här

Miljö

Biologiskt & Luktfritt

I soprummet på Runö Möten & Events används varken kemikalier, ozon eller kyla för att hålla stanken och ohyran borta. Här har vi installerat något som kallas ORS BioSystem vilket är en biologisk luktkontroll. Det betyder att det puffas ut små bakterier över soporna flera gånger om dagen. De gynnsamma bakterierna bryter ner fett och matresterna utan att producera någon lukt. Det blir förstås mycket trevligare för oss som arbetar här – och vi slipper förbruka ozon, el eller kemikalier som så många andra gör i sina soprum.

Mer om tekniken

Aktuellt hos oss