Da Capo – Konstutställning Nr. 99

23 februari 2024

Nyheter

När Göran Widerberg, journalist och bildredaktör på Dagens Arbete frågare om vi ville ta hand om och förvalta en fantastisk fotoutställning, Da Capo, sa vi självklart JA! Tacksamt har vi nu fotografierna i vår omvårdnad och delar av utställningen smyckar redan våra väggar.

I den inledande utställningen hänger fram till 27 mars och visar vi ett axplock ur samlingen och vi planerar att fortsatt visa delar av utställningen kommande år. Ett trettiotal av landets främsta fotografer ger sin tolkning av Sverige i globaliseringens tidevarv. Den röda tråden är att alla bilder har publicerats i form av bildreportage i tidskriften Dagens Arbete. Utställningens namn Da Capo anspelar på tidningen Dagens Arbete men också på att bilderna får en andra chans att möta en ny publik.

Aktuell Konstutställning

Da Capo – Foton som tokar Sverige

Ett decennium av bilder, en tidsbild av Sverige. Skildringar av människan, jobbet och fritiden som slår an en vemodig tonart, en ödslighet. Bort från det tillrättalagda. Bilder som berör, bryter mönster, väcker frågor, känslor och förundran. Bilder som inte bara passerar. Bilder som har låst fast en bit av evigheten. När fotoboken Da Capo gavs ut 2007 med bilder från utställningen tilldelades den priset Svensk Bokkonst.

Utställningen har ställts ut på 13 olika ställen i Sverige: Arbetets museum i Norrköping, Fotografins hus/bildmuseet i Sundsvall, Riffifi i Växjö, Blå stället i Angered, Hotell Tylösand, Västerås konstmuseum, Galleri Kontrast, Abecita Korsettfabrik Konstmuseum, Kulturcentrum i Ronneby, Kulturen i Lund, Eskilstuna stadsmuseum, Kristinehamns konstmuseum och Gamla Meken i Smedjebacken.

Sedan 2009 visar vi flera gånger per år upp ny svensk konst för tidsbegränsande utställningar och vernissager. Det här blir den 99:e i ordningen och fler verk från Da Capo utställningen kommer att dyka upp hos oss framöver.

Vårens konstutställningar

Privat konstvisning

Möt konsten hos oss

Att dras med i historien och tillsammans titta på konsten som pryder vår hotell- och konferensanläggning är alltid en fantastisk upplevelse. Här hänger den inte bara som tavlor på en vägg. Konsten pryder dessutom utomhusmiljön och skulpturer kan dyka upp när du minst anar det. Vi gör vi konsten tillgänglig för alla och håller gärna i konstvisningar för de grupper som besöker oss. Missa inte det!

Kontakta oss