Sverigefinalen av Copper Skillet

12 februari 2024

Nyheter

Den 11 mars går finalen av den ärofyllda kocktävlingen av stapeln. Det är 16 talangfulla kockar som till vardags skapar minnesvärda måltider för konferensgäster som ska laga en utsökt rätt med hjälp av några få redskap och hemliga ingredienser.

Copper Skillet 2024

Världens ledande kocktävling för konferensanläggningar

Nu är det dags att kora Sveriges bästa konferenskock, som ska representera oss internationellt senare i år. Så här går det till:
Kockarna ska laga en huvudrätt, som passar bra för servering på en konferensanläggning. Detta ska ske på två gasplattor. De har tillgång till ett skafferi och en hemlig råvarukorg. Den hemliga råvarukorgen avslöjas 15 minuter innan tävlingens start. Då gäller det, på 30 minuter ska kockarna tillaga en huvudrätt baserad på råvarorna från den hemliga korgen och skafferiet. Rätten måste innehålla minst två råvaror från den hemliga råvarukorgen.

Årets tävlande kockar är:
Alexander Olausson, Riddersviks Herrgård
Alireza Naseri, Sånga Hotell & Konferens
Daniel Svensson, Falkenberg Strandbad
Jim Johansson, Sånga Hotell & Konferens
Johan Falk, Vår Gård
Kristian Eriksson, World Trade Center Stockholm
Lheo Langneström, Fagerudd
Markus Rönnqvist, Gullmarstrand Hotell och Konferens
Michelle Ekelund, Skogshem & Wijk
Mikael Forssell, Runö Möten & Events
Mikaela Håkansson, Färna Herrgård
Robin Engdahl, Hesselby Slott
Sebastian Ivanov, Vildmarkshotellet
Thomas Björklund, Näsby Slott
Ulrika Sandbrink, Klara Stockholm
Viktor Andersson, Såstaholm


Årets jury består av Pontus Wellén, Siri Barje och Victor Magdeburg
De kommer bedöma hur bra tävlingsuppgiften är utförd, tekniken, presentationen, textur, balans mellan smak-kombinationerna, arbetsstationens hygienstandard samt matsvinn.

Mer om tävlingen

Copper Skillet 2024

Mikael Forssell

Med i tävlingen är Runö Möten & Events egen kökschef Mikael Forssell. Mikael och hans team i köket är en viktig del till att våra gäster är så nöjda och kommer tillbaka. Den KRAV-certifierade restaurangen får ständigt fina lovord från våra besökare och så ska det förbli. För visst är maten en enormt viktig del av en upplevelse? Mikael arbetar dagligen med att göra smarta val för såväl gäster och vårt hållbarhetsarbete.

Att delta i en kocktävling handlar inte bara om den härliga pulsen eller att vinna för Mikael, han vill dessutom bidra till att höja statusen med att jobba på konferensanläggning gentemot den ”vanliga” restaurangvärlden.

Mer om restaurangen
restaurangen på Runö Möten & Eventskock skär grönsaker

Aktuellt hos oss